هنرمندان پس از تماشای “نغمههای ناگهان”: طرزِ تازه باید ادامه داشته باشد
کنسرت “نغمههای ناگهان” با اجرای مشترک حسین علیشاپور و مازیار شاهی، یازدهم دی ماه در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد رودکی، در چهارمین تجربه از طرح طرزِ تازه بنیاد رودکی، تالار وحدت میزبان اجرای موسیقی دستگاهی ایرانی بود.
در این کنسرت قطعاتی از ساختههای مازیار شاهی بر اشعاری از مولانا، شهریار، هوشنگ ابتهاج، علیرضا گلبانگ و همچنین سرودههایی از خود او و حسین علیشاپور در آواز ابوعطا و دشتی اجرا شد.
بخش نخست با سهتار نوازی مازیار شاهی در دستگاه شور آغاز شد و در این بخش «آهِ مجنون»، «کوگِ تاراز»، «رقص مجنون» و دو قطعه بداهه برای مخاطبان اجرا شد.
بخش دوم کنسرت با همنوازی سازهای موسیقی ایرانی نیز شامل اجرای قطعات «اگر گل را خبر بودی»، «همنوازی تار و تمبک»، «رحیل»، «آواز با همراهی تار و کمانچه»، «شبِ عاشقی»، «رِنگ»، «تکنوازی نی»، «سر پروازم نیست»، « چهارمضراب شوق»، «آواز با همراهی کمانچه»، «ببارد خزانم»، «تکنوازی بربت» و «هوای روی تو دارم» بود؛ در این بخش حسین علیشاپور بر روی اشعاری از نصرت رحمانی آوازخوانی کرد.
گوهرناز مسائلی (تنبک)، علیرضا دریایی (کمانچه)، محمد یوسفی (نی)، فرزاد محمدنژاد (عود)، محمدمهدی کریمی (دف) و محسن فروغی (مراژ) نوازندگان کنسرت بودند.
هنرمندانی چون مرتضی اعیان، هادی فیضآبادی، علی قمصری، فرزانه کابلی، هادی مرزبان، پوریا اخواص، مجتبی عسگری، امیر اثنی عشری و رضا موسویزاده به تماشای این کنسرت نشستند.
در حاشیه این اجرا فرزانه کابلی هنرمند، با اشاره به هماهنگی بالای نوازندگان و استقبال مخاطبان از این اجرا افزود: خوشحالم که موسیقی سنتی علاقهمندان خود را دارد و این امر نشانه پیشرفت این موسیقی در کشور ما است.
مجتبی عسگری خواننده موسیقی نیزبا اشاره به کیفیت بالای اجرا و همچنین هماهنگی نوازندهها گفت: برای من خیلی خوشحال کننده بود که هنوز کسانی هستند که به این موسیقی علاقهمند هستند و این بیانگر آن است که اگر ما امکان بیشتری در اختیار هنرمندان موسیقی سنتی قرار دهیم، جوانان آشنایی بهتری با این سبک پیدا میکنند و گوش شنیداری مردم قطعا با آن آشتی می کند.
عسگری ادامه داد: احساس رضایت در میان تماشاگران مشتاق این کنسرت که به تالار آمده بودند دیده میشد، امیدوارم که این برنامهها ادامه دار باشد.
همچنین پوریا اخواص دیگر خواننده موسیقی سنتی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این رویداد هنری گفت: برگزاری این سلسله برنامهها از طریق مجموعهای مانند بنیاد رودکی که دغدغه فرهنگ و هنر را دارد اتفاق بسیار خجستهای است و مسیر را برای هنرمندان موسیقی که به صورت مستقل فعالیت میکنند هموار میسازد تا بتوانند از این طریق آثارخود را به منحصه ظهور برسانند.
رضا موسوی زاده نوازندهی تار نیز سطح کنسرت نغمههای ناگهان را خوب دانست و افزود: اینکه گروههای موسیقی سنتی در این سطح فعالیت میکنند خیلی خوب و امیدوار کننده است. به نظر من تعداد این برنامهها باید بیشتر شود تا گروههای هنری در یک رقابت هنری خوب قرار بگیرند و سطح کیفی اجرای آثار نیز بهتر از قبل شود.
موسویزاده افزود: من از اجرا لذت بردم و امیدوارم که روزی برسد تا همهی گروه ها با حمایت مجموعههایی مثل بنیاد رودکی بتوانند در چنین سالنهایی روی صحنه بروند. برنامه دیشب من را امیدوار کرد تا موسیقی سنتی بیش از قبل شنیده شود. برای حفظ اصالت موسیقی باید گروههای موسیقی سنتی را حمایت کرد تا فضای فعالیت بیشتری برای آنها فراهم شود.
“طرزِ تازه” عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایدههای گروههای موسیقی در سبکهای مختلف از جمله ردیف_دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایتهای ویژهای بعمل میآورد.
پیش از این نیز در هفتههای گذشته کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه همنوازان وداد در تالار رودکی و نیز کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی برگزار شده و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
چهارمین تجربه از طرزِ تازه نیز با عنوان “نغمههای ناگهان”، از ساعت ۲۱:۳۰ شامگاه سهشنبه ۱۱ دی ماه با اجرای حسین علیشاپور و مازیار شاهی در تالار وحدت برگزار شد.