فرود موفق ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز در برج آزادی

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز، با استقبال گرم مدیریت و همکاران مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و حضور پرشور هنرمندان و علاقه‌مندان، به کار خود پایان داد.

در آغاز این مراسم، دکتر سید محسن حسینی مدیر مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی ضمن گرامیداشت حضور هنرمندان و افراد توانیاب، اذعان داشت: معلولیت از مسائل مهم اجتماعی است که در تمام کشورها به آن توجه ویژه ای می شود. افراد دارای معلولیت که در عرصه های مختلف اجتماعی، علمی، هنری و… فعال هستند، با سختی های بیشتری روبرو می شوند و به همین دلیل، نیاز بیشتری به همراهی و حمایت دارند. لذا بنیاد رودکی و مجموعه برج آزادی آمادگی خود را بر حمایت های همه جانبه این عزیزان اعلام می دارد.

مهرداد سلیمانی، دبیر جشنواره ششم، در گزارشی کوتاه به مرور دستاوردها و چالش‌های ششمین دوره پرداخت و از استقبال کم‌نظیر آثار هنری با محوریت توانمندی‌های افراد دارای معلولیت خبر داد. وی افزود: «این جشنواره نه فقط محلی برای نمایش آثار هنری، بلکه بستری برای ترویج فرهنگ پذیرش و تکریم انسانیت است.»

سپس دکتر فتانه امیری، رئیس جشنواره و مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری پویندگان پهنه پرواز، ضمن سخنرانی خود با اشاره به اهمیت حمایت از افراد دارای معلولیت، از عدم همکاری نهادهایی که خود را متولی این قشر می‌دانند، انتقاد کرد.

امیری  با تأکید بر لزوم تغییر نگرش جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت گفت: «متأسفانه جامعه‌ای که خود دچار معلولیت فرهنگی و اجتماعی شده، چشم خود را بر نیازها و حقوق افراد دارای معلولیت بسته است. همین مسئله باعث شده تا  مطالبه‌گری در میان این عزیزان شکل بگیرد و آنها ناچار باشند علاوه بر چالش‌های ناشی از معلولیت، برای ابتدایی‌ترین حقوق خود بجنگند. جامعه، باید شرمنده باشد که به جای حمایت و ایجاد بسترهای مناسب، آنان را در میدان مبارزه‌ای نابرابر برای احقاق حقوق انسانی خود می بیند.»

 

او در ادامه اضافه کرد: جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز همچون افراد دارای معلولیت مورد بی مهری جامعه قرار گرفته است و امروز که به لطف خداوند ششمین دوره این جشنواره را به پایان می بریم ، هیچگونه حمایتی از جامعه ، افراد و نهادها صورت نگرفته و اگر نبود حمایت دکتر محسن حسینی مدیریت محترم برج آزادی و مدیریت سرکار خانم مونا تلاشان و تیم پرتلاش و مهربان این مجموعه ، شاید برگزاری جشنواره امکان‌پذیر نبود.

امیری اضافه کرد : ما نه تنها حمایت نشدیم بلکه تهدید شدیم ، تحقیر شدیم ، تنبیه شدیم و مورد تمسخر قرار گرفتیم ، سعی می‌کنم چهره افرادی را که مقابلم نشستند و با تمسخر و پوزخند گفتند چرا با این همه سختی ، ادامه می دهیم ، فراموش نکنم؛ زیرا به من انگیزه ادامه دادن می‌دهد. در جواب این افراد می‌گویم باید چشمان پر از التماس مادران دارای فرزند معلول را دیده باشید ، باید دستان لرزان پدری که درمانده و ناتوان شده لمس کرده باشید تا دلیل ضرورت ادامه این مسیر را درک کنید. این مسیر را نه تنها ما بلکه همه باید ادامه دهند.

بخش ویژه این مراسم به معرفی دختران موفق دارای معلولیت اختصاص داشت که با توانمندی‌های الهام‌بخش خود، درخششی خاص به جشنواره بخشیدند. پیام رویداد جهانی “دختر شایسته دارای معلولیت” توسط صبا نوروزی برگزیده اولین رویداد قرائت شد و داورانی که ارزیابی ۲۹ نامزد شرکت کننده در این رویداد را داوری کردند ، خانم ها زهره اعتضادالسلطنه،  دکتر الهه شیعه،  دکتر فاطمه نیرویی و آقای نوید فرید معرفی شدند. در پایان نیز، نوید فرید بیانیه داوران اولین رویداد “دختر شایسته دارای معلولیت” را قرائت کرد . تشویق بی نظیر حاضران در مراسم از سه برگزیده به نامهای صبا نوروزی دارای معلولیت جسمی حرکتی ، نازنین ابوالوردی نابینای ناشنوا و یگانه حسینی سندرم داون بعنوان الهه های الهام بخش از تأثیر گذارترین بخش های مراسم اختتامیه بود.

 

در خاتمه برگزیدگان آثار ششمین جشنواره ، به شرح زیر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند:

 

بخش مستند ملی و بین المللی:

دیپلم افتخار به خانم”مریم خدایی” و آقای”مهدی طالبانی” برای کارگردانی فیلم “رنگ رخسار”

دیپلم افتخار به آقای “خلیل صحرا گرد” کارگردان فیلم “دارتاش”

دیپلم افتخار به فیلم های “پشت چشم” و “اسب های روچینگ” از لهستان

دیپلم افتخار به فیلم “نانادی” از ایرلند

تقدیر از آقای “حمید میرحسینی” کارگردان فیلم “بی بی جان”

تقدیر از آقای سجاد ایمانی کارگردان فیلم “پاییزان”

تقدیر از خانم “فرح زارع” کارگردان فیلم “من کدا هستم ”

تقدیر از فیلم “برادر” از لهستان

بخش داستانی ملی و بین المللی:

دیپلم افتخار به خانم “شرمینه دیدنده” کارگردان فیلم “لبر کروموزوم ۱۷”

دیپلم افتخار به فیلم ۱۵/۳/۲۰/۱۰ از قزاقستان

تقدیر از آقای “مهدی محمد باقری” کارگردان فیلم “نجان”

تقدیر از فیلم پنجره ای در قفس” از هند

بخش انیمیشن ملی و بین المللی:

دیپلم افتخار به آقای “محمد زارع” کارگردان فیلم ا”نقطه”

دیپلم افتخار به فیلم “نانادی” از ایرلند

بخش اتیسم ملی و بین الملل:

دیپلم افتخار به فیلم “نانادی” از ایرلند

تقدیر از فیلم “دگرگونی ها” از قزاقستان

دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به آقای “امیرهومان خسروانی” برای فیلم “دانه سیاه”

دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن به “بنفشه رحمانی” برای نقش آفرینی در فیلم “کورتاژ”

دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد به آقای “علیرضا مهران” برای نقش آفرینی در فیلم “گرسنگی”

دیپلم افتخار بهترین فیلمساز دارای معلولیت برای فیلم “قهرمان” از انگلستان

دیپلم افتخار بهترین فیلم به انیمیشن “پهباد پرنده” منتخب داوران دارای معلولیت

تقدیر از آقای “میثم دامن زه” برای نقش آفرینی در فیلم “حریم”

بخش فیلمنامه ملی و بین المللی:

دیپلم افتخار به “محمدرضا شهریاری” برای فیلمنامه “خرس ها و درخت ها”

تقدیر از خانم “غزل ذوقی” برای فیلمنامه “هفتمین فاطمه”

تقدیر از امیرآقای “رضا دهقانی” برای فیلمنامه “سندرم دانا”

نشان جسارت پرواز به آقای “رستم نظری” کارگردان فیلم “صیاد کاپلو”

 

آیین اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرواز، با مشارکت بنیاد رودکی و به همت مؤسسه فرهنگی هنری پویندگان پهنه پرواز، ۲۳ آذرماه ۱۴۰۳ در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی به دبیری مهرداد سلیمانی برگزار شد و بار دیگر هنر و فرهنگ را در مسیر توانمندی و شفافیت به پرواز درآورد.

 

گزارش تصویری