به میزبانی تالار وحدت؛

کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی افتتاح شد

آیین افتتاح کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) امروز (چهارشنبه ۳۰ آبان) با حضور حجت‌الاسلام محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران ارشد فرهنگی و سیاسی کشور و خانواده مرحومه حدیدچی در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام محمد محمدی‌ گلپایگانی با گرامیداشت ایام فاطمیه اظهارداشت: زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) راه و رسم یک زندگی اسلامی را به ما نشان می‌دهد.
وی افزود: امروز در کشور ما نام و آوازه فاطمه زهرا(س) پس از انقلاب خیلی بیشتر شده و عنایت و ارادت خاصی که رهبر انقلاب به ایشان دارند و دائما به ایشان در دعاهایشان متوسل می‌شوند.
حجت الاسلام محمدی‌ گلپایگانی گفت: روزی که حضرت فاطمه(س) متولد شد تمام مکه را نوری فرا گرفت.

رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: حضرت فاطمه زندگیش دفاع از ولایت بود تا لحظه‌ای که به شهادت رسید. آنقدر به احکام شرع اسلام معتقد بودند که گفتند این تابوت‌هایی که هست در شان من نیست، تابوتی بیاورید که تمامی بدن من را بپوشاند.
وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال این هستند که اعتقادات مذهبی مردم ما را به سخره بگیرند، افزود: نتانیاهو در اظهارات اخیر خود به زبان فارسی گفت که زن آزادی زندگی. تو هزاران زن را کشتی. تو روی هیتلر را سفید کردی بعد می‌گویی زن، زندگی آزادی؟
حجت الاسلام محمدی‌ گلپایگانی افزود: سلام حضرت آقا را هم خدمت همگی شما می‌رسانم. به همگی شما سلام رساندند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خانم دباغ فرآیندی در شخصیت‌سازی داشته‌اند و دو شخصیت در این مسیر جایگاه محوری دارند؛ اولین فرد امام راحل (ره) هستند و ایشان از دور و نزدیک از امام (ره) و نگاه ایشان متنعم بودند. شخصیت دوم نیز شهید آیت‌الله سعیدی هستند که بر شخصیت مرحومه دباغ خیلی تاثیر گذاشتند‌.
وی با اشاره به برخی ویژگی‌های خانوادگی مرحوم دباغ افزود: پدر ایشان در همدان کتابفروشی داشت و خانم دباغ تربیت یافته چنین پدری بودند. ارتباط با کتاب و کتابخوانی در خانواده ایشان جا افتاده بود و تربیت ایشان نیز ناشی از همین مساله است.
صالحی با تاکید براینکه همسر خانم دباغ، نیمه پنهان زندگی ایشان هستند که تحت‌الشعاع این شخصیت قرار گرفته است، تصریح کرد: حاج حسن دباغ شخصیت قابل توجهی است. فردی که توانسته پا به پای همسرش بیاید و تحصیلات عمیقی داشته باشد. علاوه بر آن نیز باید در نظر داشته باشیم اتصال مرحومه دباغ به حوزه سیاست از طریق ایشان اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، برخی از معلمان ایشان نیز در این مسیر اثرگذار بودند. چراکه افرادی مانند خانم دباغ یک روزه شکل نمی‌گیرند.

وزیر فرهنگ سپس از شخصیت مرحومه دباغ به عنوان شخصیتی جامع‌الاضداد نام برد و تصریح کرد: این بازخوانی‌ها از جهات مختلف می‌تواند اهمیت داشته باشد؛ چراکه ما روایتی مردانه از دفاع مقدس داریم، این درحالی است که سهم زنان در این حادثه عظیم اگر بیشتر از مردان نبوده باشد، کمتر نیز نبوده است. روایت‌ مستقیم مرحومه دباغ به ما کمک می‌کند تا نقش زنان را بهتر دریابیم.
وی افزود: خاطرات مربوط به زندان ایشان واقعا قابل توجه است. ما به روایت زنانه‌ای از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیاز داریم و مرحومه دباغ به این امر کمک می‌کند. باید روایت‌هایی را بیان کنیم که خواندنی و شنیدنی باشند. بازخوانی این روایات فاصله نسلی را کم می‌کند که این امر هدف ما نیز هست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش تاکید کرد: مرضیه دباغ‌ها برای نوجوانان و جوانان، زنان و مردان حرف‌های زیادی دارند که شنیدنی است و لازم است به وسیله آن ها گسستی که وجود دارد را کم کنیم و از بین ببریم.
همچنین در این مراسم، پیام رئیس جمهور به این کنگره توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه تجلیل از خانم دباغ، تجلیل از تمام بانوان مبارز، انقلابی و کسانی است که راه اصیل را در مکتب امام (ره) آموختند و استمرار داده‌اند، اظهار داشت: نسبت به این شخصیت اصیل و مهم باید توجه ویژه‌تری صورت بگیرد.
وی سپس با بیان اینکه رئیس‌جمهور محترم علاقه‌مند به حضور در این جلسه بودند اما به دلیل حضور در برنامه دیگری پیامی صادر کردند، گفت: در مکتب امام (ره) بانوان نقش برجسته‌ای دارند و ما در انجمن مفاخر این شخصیت‌ها را از دیگر مفاخر جدا نمی‌دانیم چون تاریخ پرشکوه ما پر از این شخصیت‌هاست.
شالویی به تشریح برنامه‌های پیش‌بینی شده برای معرفی مرضیه دباغ پرداخت و گفت: تولید قطعات موسیقی با اشعاری از مرحوم دباغ، تولید فیلم سینمایی و انتشار کتاب و دیگر اقدامات فرهنگی و هنری با همکاری حوزه هنری و مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دستور کار است که با همکاری ستاد بزرگداشت این شخصیت به سرانجام خواهید رسید.
وی با تاکید براینکه “مرضیه‌ دباغ” پیرو راستین راه حضرت امام(ره) بودند، گفت: ما در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی پروند مفاخر را با یک نشست باز و بسته نمی‌کنیم بلکه قصد داریم معرفی آن‌ها را با جنبه‌های عملی انجام دهیم و برنامه‌های معرفی را در طول سال ادامه دهیم.

رونمایی از اثر موسیقایی “بانوی فردا”، تولید مشترک بنیاد رودکی و دفترموسیقی به خوانندگی ستار سهرابی، ترانه سرایی علی محمد مودب و آهنگسازی حسین پارسافر و اجرای زنده این اثر، رونمایی از فیلمنامه “خواهر دباغ” و کتاب‌های منتشر شده برای این کنگره و همچنین اجرای قطعه موسیقی تولیدی صدا و سیما برای خواهر دباغ توسط فریدون بیگدلی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

گزارش تصویری آیین افتتاح کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ)